Prozirni aparatići

Oduvijek sanjate o lijepi i ravnim zubima, a ne želite nositi fiksni aparatić?  Upoznat ćemo Vas sa prozirnim aparatićima,  odnosno alignerima koji omogućuju da ispravimo sitne, ali i one veće nepravilnosti položaja zuba na potpuno neprimjetan način.

Aligneri predstavljaju inovativan način ispravljanja zuba bez narušavanja estetike osmijeha. To znači da će se Vaši zubi iz dana u dan suptilno pomicati dok ćete vi i dalje s moći pokazivati svoj osmijeh. U usporedbi s fiksnim aparatićima, olakšana je i oralna higijena. Kod fiksnih naprava nužno se “provlačiti” između žica zbog čega je interdentalna higijena otežana. To predstavlja povećan rizik za nastanak karijesa u upravo tim područjima.


Kako izgleda procedura izrade Vaših alignera?

1. posjet – kliničkim pregledom utvrđujemo stanje Vaših zubi. Izrađujemo intraoralne i ekstraoralne fotografije te ortopan koje će ortodontima pomoći da procjene koliko Vam je alignera potrebno da bismo postigli željeni rezultat.

2. posjet – uzimamo otiske iz kojih će se u dentalnom laboratoriju izliti modeli čeljusti. Na tim modelima ortodonti izrađuju alignere.

3. posjet – Vaši aparatići stigli su u ordinaciju! Prije stavljanja aparatića u Vaša usta, na zube je potrebno staviti tzv. “attachmente” odnosno “gumbiće” koji omogućuju da aparatići adekvatnim silama djeluju na zub i pomiču ga u željenom smjeru. Prema potrebi radimo IPR (interproksimalnu redukciju cakline), odnosno “stripping”. To znači da međuzubne prostore “rašpamo” dok ne dobijemo dovoljno prostora u koje će se zub pomaknuti. Zatim slijedi stavljanje aparatića na Vaše zube.

Ostali posjeti – odnose se na redovite kontrole na kojima utvrđujemo kako napreduje Vaša terapija.

Za prozirne aparatiće nužna je visoka suradljivost i motiviranost jer tijek terapije ovisi i o Vama. Vrlo je bitno redovito i uporno nošenje aparatića, kao i kvalitetna oralna higijena. Ukoliko ste zainteresirani za prozirne aparatiće, vrata Smiles&More by Kristina Horvat ordinacije su Vam otvorena.

Čekamo Vas na konzultacijama!

Podijelite članak na društvenim mrežama:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Virtualne konzultacije

Prijavite se na virtualne konzultacije i dođite do odgovora na sva Vaša pitanja nakon samo dva brza koraka!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.