IMPLANTATI

Zubni implantati predstavljaju idealno rješenje za izgubljeni zub!

Osnova zubnog implantata je titanski vijak koji se, tijekom operativnog zahvata, ugrađuje u kost. Takav vijak ostavlja se 3-6 mjeseci da se uklopi u koštano tkivo i da ga ono prihvati nakon čega stomatolog pronalazi gornji dio vijka i na njega stavlja malu nadogradnju za cijeljenje zubnog mesa. Ta nadogradnja će ujedno oblikovati zubno meso za što bolji estetski rezultat.

Nakon ugradnje vijka u kost i cijeljenja gingive, implantat možemo opteretiti tj. staviti krunicu na njega. Krunica koja se postavlja na implantat dolazi u različitim varijantama, svaka sa svojim prednostima i manama, ali sve one oponašaju oblik i boju zuba te su neprimjetne.

Kod veće bezubosti implantate možemo postaviti u nizu i na taj način omogućiti stabilnost protezi ili ugraditi fiksni most za potpunu bezubost (All-on-6).

Dobro je napomenuti da implantati nisu rješenje s kojim možemo zaboraviti na brigu o stanju u usnoj šupljini – oni iziskuju puno truda i pažnje zbog iznimne osjetljivosti tkiva, ali rezultati svakako čine svaki trud vrijednim!

Jeste li spremni za novi osmijeh?

Obavite svoju redovnu kontrolu, osvježite svoj osmijeh i upoznajte se s novim prostorom i osobljem!