Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je jednostavan proces koji se može provoditi na različite načine, a među onima koji daju najbolje rezultate spadaju izbjeljivanje zubi kod kuće i profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji.

Što koristimo?

Proizvodi za izbjeljivanje koji se koriste sadrže jedan od dva izbjeljivača; vodikov peroksid ili karbamid peroksid. Djeluju tako što razbijaju mrlje na manje dijelove i izvlače pigmentacije iz zubi koji tako postanu bjelji.

Izbjeljivanje zubi kod kuće – prednosti

Kod ovog se tretmana koriste posebne udlage napravljene individualno za vaše zube kako bi omogućili ravnomjerno nanošenje gela na svaku zubnu površinu i time dobili zadovoljavajuće rezultate. Ovisno o koncentraciji vodikovog peroksida doktorica Kristina Horvat će vam predložiti da li je bolje nositi udlage s gelom par sati tokom dana ili ipak tokom cijele noći. 

Kako bi dobili željene rezultate postupak se provodi svakim danom i tako 10- 14 dana zaredom. Poboljšanje će se primijetiti već kroz prvih par dana, a potpuni će se rezultat vidjeti nakon dva tjedna.

Jedna od najvećih prednosti je da sami možete sudjelovati u samome procesu i odlučiti koja će biti vaša konačna bjelina zubi. Da bi konstantno zadržavali svoju bjelinu preporučuje se ponoviti postupak svakih 6 mjeseci, a ukoliko ste osoba koja pije puno kave ili čaja moguće je da ćete izbjeljivanje željeti raditi češće, kao na primjer svaka 3-4 mjeseca.

Prednosti izbjeljivanja kod kuće podrazumijevaju:

  • više fleksibilnosti
  • kontrola bjeline zubi
  • cijena izbjeljivanja
  • jednostavnost korištenja
  • veća učinkovitost od proizvoda koji se prodaju bez recepta (trakice za izbjeljivanje, paste…)
  • smanjena osjetljivost
Izbjeljivanje u ordinaciji Beyond II lampom 

Izbjeljivanje se zubi s Beyond II lampom sa američkog tržišta pokazalo kao najbolji izbor za brzo i efikasno djelovanje.  Postupak se provodi u našoj ordinaciji te uključuje nanošenje koncentriranog gela izravno na zube, a zatim slijedi aktiviranje gela ( procesa oksidacije mrlja) jakim svjetlom.  Vaše zube ćemo isprati i ponoviti postupak 3 puta u trajanju od 15 minuta što bi značilo da ćete dobiti bjelji i svježiji osmijeh za 45 minuta sa samo jednim dolaskom kod nas.

Ukoliko se odlučite za izbjeljivanje zubi Beyond II lampom, pogodnosti koje imate jesu:

  • rezultati istog dana
  • nema gelova ili udlaga za upotrebu
  • potrebno je samo 45 minuta za postupak
  • savršeno za ′last minute’ događaje
Je li izbjeljivanje sigurno?

DA!  Doktorica Kristina Horvat će prvo pregledati vaše zube prije nego što preporuči način izbjeljivanja zuba.  Nakon što utvrdimo da su vaši zubi i zubno meso zdravi, možete birati između načina na koji želite izbijeliti vaše zube.  Naravno, za naše pacijente koji imaju osjetljivije zube, možda će bolji izbor biti izbjeljivanje kod kuće, ponajviše zato što se postupak može prilagoditi (umjesto nanošenja svaki dan, možda poželite nanijeti gel jednom svaki drugi dan). 

Što imati na umu?

Bez obzira koji tretman odaberete, zubi su porozni i s vremenom upiju nove mrlje. Zbog toga je važno minimizirati kontakt s problematičnim vrstama hrane i tekućina (Coca Cola, crno vino, zeleni i crni čaj…), ali isto tako je veoma važno dogovoriti se s vašim stomatologom za redovite preglede s obzirom na to da možemo ispolirati i pjeskariti novonastale površinske mrlje.

Podijelite članak na društvenim mrežama:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Virtualne konzultacije

Prijavite se na virtualne konzultacije i dođite do odgovora na sva Vaša pitanja nakon samo dva brza koraka!