Vodič za izbijeljivanje zubi

Želite izbjeliti zube a niste sigurni sto je najbolje za vas? Možda ovo može pomoći.

Trakice za izbjeljivanje

Možete ih kupiti sami u drogerijama ili naručiti na internetu, imaju nisku koncentraciju hydrogen peroxida-zato i jesu lako dostupne. S obzirom da su nježne za osjetljive zube treba ih koristi puno duže i učestalije da se vide neki rezultati. One su mi bolje za održavanje bjeline već izbjeljenih zubi nego za konkretno izbjeljivanje.

Paste za izbjeljivanje

Paste ili sad popularni gelovi i paste s ugljenom. Ja ih ne volim jer su jako abrazivni. Što znači da mogu oštetit caklinu, zubno meso i uzrokovat preosjetljivost zubi i povlačenje zubnog mesa. Paste ne izbjeljuju nego samo skidaju tamne mrlje sa zubi da oni izgledaju bijelje.

Udlage koje se nose noću

To spada u profesionalno izbjeljivanje kod kuće jer morate udlagu i gel nabaviti u dogovoru sa vašim stomatologom. Svaku noc 7 ili 10 dana stavljate gel carbamid peroxid u udlagu i spavate s njom. Izbjeli dobro i zubi mogu bit malo osjetljivi.

Profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji

Najbrži i najučinkovitiji tretman. Moze biti lasersko izbjeljivanje, može sa lampom ili sa gelom…Traje oko pola sata i rezultat je trenutačan. Tu je najjača koncentracija vodikovog peroxida, nekad i do 40% i zato mora biti isključivo pod nadzorom stomatologa. Zubi mogu biti osjetljivi dan-dva nakon toga .
Trajanje bjeline zubi nakon izbjeljivanja ovisi isključivo o vašim navikama (obojena pića, kava i pušenje)
Za svakog pacijenta način izbjeljivanja je individiualan. Zato preporučam konzultacije prije nego što donesete odluku.

Za odabir pravog rješenja za Vas obratite nam se za dogovor o konzultacijama.