Manualna vs električna četkica

Pri odabiru četkice, mnogi se pitaju jesu li bolje obične manualne ili bi ipak bilo dobro uložiti malo više novca u električnu četkicu?

Manualne četkice su odlične za ljude koji imaju dobru tehniku četkanja ili moraju obratiti pažnju na određena područja u usnoj šupljini (zahvati i rane koje cijele u ustima, recesije).
Prednost su veliki izbor i niska cijena. U ovom rangu uvijek preporučujem mekane četkice sa što više vlakana i što manjom glavicom.
Nedostatak su neefikasnost kod nepravilne tehnike i nepostojanje postavki za različite potrebe korisnika.

Električne četkice su, s druge strane, stvorene za ljude koji manualno nisu toliko spretni (djeca, starije osobe). Četkica čini većinu posla iako svejedno treba znati kako se koristi u određenim područjima.
Prednosti električne četkice su efikasnost, mogućnost zamjene nastavaka i bolje čišćenje interdentalnih prostora. Od električnih četkica preporučujem sonične četkice koje imaju mehanizam rada najsličniji običnom četkanju.
Najveći nedostatak je visoka cijena, kako tijela tako i nastavaka. U nju treba uložiti, ali jednom kad se to učini, svi shvate da je nemjerljivo bolja u čišćenju zuba i da se malo viša cijena ipak isplati.

Izbor je u konačnici na vama, a ako želite moje konkretne preporuke s informacijama o cijenama, slobodno me pitajte pri idućoj posjeti ordinaciji.

Jeste li spremni za novi osmijeh?

Obavite svoju redovnu kontrolu, osvježite svoj osmijeh i upoznajte se s novim prostorom i osobljem!