Kako odabrati zubnu pastu?

Dobivam puno upita od pacijenata koja zubna pasta je najbolja? Odgovor je - za svaku osobu drugačija. Zato vam želim pomoć s par kratkih savjeta.

Za početak uvijek birati paste s fluorom!

Pacijenti s preosjeljivim zubima:

Ako vam zubi reagiraju na toplo/hladni, probajte Elmex Sensitive ili Colgate Pro-Relief. Oni u sebi sadrže potassium nitrat koji smanjuje preosjetljivost zubi.

Pacijenti koji žele bijelje zube

Paste za izbjeljivanje zubi mogu ukloniti mrlje na zubima od kave/čaja/crnog vina/pušenja ali ne mogu zapravo izbjeliti zube! Ako zelite bijelje zube ništa ne može zamjeniti profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji (posebno laserom!!!). Moja preporuka za pastu koja će odlično ukloniti mrlje od hrane/pića i s kojom ćete zadržati bijele zube je Colgate Max White.

Pacijenti skloni aftama

Znanstveno je dokazano da SLS ( natrij lauril sulfat ) u zubnim pastama moze utjecati na stvaranje afti kod ljudi koji su skloni dobivanju afti. Neke paste nemaju SLS, kao na primjer Curaprox Enzycal.

Pacijenti koji imaju problema s krvarenjem zubnog mesa

Moja preporuka je one&only Paradontax pasta!!! P.S- moze bojati zube tako da nije za dugoročno korištenje.

Pacijenti koji žele izbjeliti zube pastama s aktivnim ugljenom

Te paste su postale jako popularne na društvenim mrežama. Izgleda da je jako fora utrljavati crnu zubnu pastu i onda imati bijelje zub. Ali istina je da one mogu biti jako abrazivne što znači da dugoročno mogu ozljediti caklinu i zubno meso.

Jeste li spremni za novi osmijeh?

Obavite svoju redovnu kontrolu, osvježite svoj osmijeh i upoznajte se s novim prostorom i osobljem!